Metabond Universal

dodatek za visoko stopnjo zaščite strojev in naprav z zmanjšanjem trenja, povečanjem gospodarnosti in sigurnosti delovanja, uporaben tudi za 2 taktne motorje

Metabond Universal je nova generacija aditiva za splošno rabo. Predstavlja najbolj napredno obdelavo kovin z mazalnimi olji podmazanih strojev, motorjev in industrijskih naprav, z velikim učinkom, ki zmanjšuje trenje in izboljša mazalnost. Priporočljiv je za uporabo v novih in rabljenih napravah, pri čemer ima učinek občutnega zmanjšanja trenja in obrabe.

Večina naprav porabi 25% energije zaradi trenja. Metabond Universal to izgubo zmanjšuje za 60%.

Universal je aditiv nove generacije brez vsebnosti pepela. Povečuje mazalni učinek olja z najbolj napredno obdelavo kovinskih površin mazanih komponent. Poveča kompresijo v motorjih z notranjim izgorevanjem. Izboljšuje izgorevanje s pozitivnim učinkom na zmanjšanje deleža emisij strupenih plinov. Ščiti pred obrabo in zmanjšuje porabo olja.

METABOND-ov primarni učinek je glajenje in utrjevanje kovinske površine. Tako omogoča idealne pogoje za zagotavljanje stabilnega mazalnega film olja, kar bistveno poveča življenjsko dobo drsnih komponent naprav. Rezultat njegovega delovanja je trenutno najbolj napredna obdelava kovinskih površin. V aditivu ni pepela na drugih sestavin, ki izboljšajo spolzkost. Metabond Univerzal zagotavlja varno in stabilno mazanje. Olajša notranje delovanje gibljivih delov in povečuje učinkovitosti ter omogoča varčevanje z energijo. Njegovo preventivno delovanje ob stalni uporabi v novih strojih in opremi zagotavlja trikrat daljšo življenjsko dobo.

Metabond UNIVERZAL pod tlakom kemično reagira s kovinsko površino in jo izboljša. To ima za posledico tvorjenja zelo trdne in zelo gladke površine, odporne proti obrabi in poškodbam, ki so posledica trenja. Še posebej se izkaže v primeru ekstremnih obremenitev, ko zagotavlja idealne razmere za delovanje mazalnih olj. Občutno zmanjša delovno temperaturo ter hrupnost, ki je posledica trenja.

Metabond UNIVERSAL izboljša le površinske lastnosti kovine, s čemer se preprečijo težave pri hladnem zagonu in nekaj časa nudi zaščito ob težavah pri delnim pomanjkanju mazalnega olja, tudi v primeru popolne izgube pritiska olja. Maziva ki jim je bil dodan METABOND izgubijo svojo mazalno sposobnost kasneje, zato se lahko podaljšuje intervale menjave olja, kar zmanjšuje onesnaževanje okolja in obratovalne stroške.
Ob pravilni uporabi, je zagotovljeno, da ni nobenih škodljivih posledic.

Področje uporabe: Metabond Universal ima široko področje uporabe v:
motorjih z notranjim izgorevanjem (bencin, dizel, plin), ročnih menjalnikih, prenosnih sistemih, diferencialih, industrijski opremi, malih strojih, ... Kot dodatek raznim vrstam maziv. Uporablja se lahko kjerkoli, kjer je potrebno zmanjševati trenje z uporabo maziv.
Uporablja se tudi bencinskih motorjih z dodajanjem gorivu, kjer je za optimalne rezultate potrebno priti do lastnih izkušenj.

Uporaba: Ne zahteva posebnih znanj ali orodja, potrebno je le primešati 5-10% aditiva mineralnemu ali sintetičnemu olju. Ne dodajajte se samo enkrat, ampak ga je po možnosti potrebno dodati, ob vsaki menjavi olja v razmerju v 5-10%. Dodaja se v olja predpisane kakovosti! Vsebino pločevinke je potrebo pred uporabo pretresti(!) in obvezno segreti na najmanj 35°C(!)
Kadar se zmeša z mešalnico za 2 taktne motorje, se dodaja v razmerju z bencinom 2-6 ml Metabond-a UNIVERSAL za 1 liter mešanice. Ne dodaja se v motorno olje za dvotaktne motorje. Vedno se dodaja v bencin ali že obstoječo v mešanico (bencin + olje)!

 

Pakiranje: 250 ml, 5 l

NOVI IZDELKI

METABOND TRUCK

METABOND MEGALENE PLUS

METABOND GT Plus

NAJBOLJ PRODAJNO

METABOND ECO