Metabond Truck *

napredna zaščita za gospodarska vozila

METABOND Truck je aditiv nove generacije, najbolj napredne zaščite kovin, brez pepela, namenjen za gospodarska vozila, z velikim učinkom zmanjševanja trenja, zaradi izboljšane gladkosti tornih površin. Priporočljiva je uporaba v novih in rabljenih motorjih gospodarskih vozil, v kombinaciji z oljem predpisane kakovosti. Pri večini vozil se 25 % sproščene pogonske energije porabi za premagovanje trenja. To izgubo METABOND TRUCK zmanjšuje za 60 %.

Glavni vpliv METABOND TRUCK aditiva je zapolnitev kovinskih površin in povečanje gladkosti, kar ustvarja idealne pogoje za zagotavljanje oljnega filma, s čimer se zmanjšajo stroški vzdrževanja in obraba motorja. Slednje je razultat trenutno najbolj napredne obdelave kovin s poli-keramiko nano velikosti brez pepela, najmodernejšega aditiva za izboljšanje mazalne sposobnosti. METABOND TRUCK bistveno izboljša vozne zmogljivosti motorjev.

Nova generacija METABOND-a izboljšuje mazalne lastnosti motornega olja z najnovejšimi komponentami brez vsebnosti pepela. Z uporabo v motornem olju keramični nano-delci pridejo do tistih mest, kjer lahko prihaja do trenja. Nano-delci zmanjšujejo hrapavosti kovinskih tornih površin (na primer: valjev, batov, ležajev, batnih obročkov, gredi, itd.) ter poleg zmanjšanja trenja izboljšujejo tudi tesnost. Tako se emisije škodljivih strupenih plinov bistveno zmanjšajo, medtem ko v veliki meri zmanjša tudi možno porabo olja. Poli-keramika je za napredno tehnologijo mazanja velikega pomena. Hrapavost kovinskih tornih površin motorja z njeno uporabo je zelo nizka, pogosto le 1 mikron in večji kovinski delci se ne oprijemajo na kovinsko površino. Oljni filtri v večini primerov filtrirajo delce velikosti 15-25 mikronov (fini filtri pa do1-3 mikronov), tako da niso zmožni filtrirati nano-delcev poli-keramike izdelka METABOND TRUCK. Tako se METABOND TRUCK lahko uporablja tudi v primeru filtriranja s super finimi filtri.

METABOND TRUCK pod pritiskom kemično reagira s kovinami in s tem izboljšuje kovinske površine. Tako se ustvari izjemno trda in gladka površina, odporna proti brabi zaradi trenja. Tudi pri ekstremnih obremenitvah aditiv zagotavlja idealne pogoje za delovanje mazalnih olj. To olajša delovanje gibljivih delov motorja, kar je povezano s povečanjem moči motorja in zmanjšanjem porabe goriva.
Zmanjšanje trenja zmanjšuje tudi hrupnost motorja. Redna uporaba v novih strojih in napravah zagotavlja do trikrat daljšo življenjsko dobo.
Uporaba aditiva METABOND TRUCK odpravlja težave pri hladnem zagonu in hkrati ščiti motorje pri delnem pomanjkanju olja, tudi v primeru popolne izgube oljnega pritiska.
Lahko se ga meša s sintetičnimi, pol-sintetičnimi in mineralnimi olji. Olja, tretirana z METABOND TRACK dlje časa ohranjajo mazalno sposobnost, tako podaljšuje intervale menjave olja, s čimer se zmanjša obremenitev za okolje zaradi uporabe mazalnih olj.

Uporaba:
Izključno za gospodarska vozila, avtobuse, kmetijske stroje, rudniške naprave in za gradbene stroje, ne glede ali so novi ali rabljeni, z dizelskimi ali bencinskimi motorji.

 

Ne zahteva strokovnega znanja in orodja, vsebina pločevinke se preprosto segreje na radiatorju ali z vročo vodo, da je v tekoči obliki, nato pa dobro pretresemo in 1 pločevinko (1 l), vlijemo v motor (25-35 l olja) v novo olje pri prvi uporabi. Uporablja se ob vsaki menjavi olja. Za nadaljnjo zaščito dodajte le polovico pločevinke (0,5 l), pod pogojem, da je postopek zaščite površine končan. Ko opazite, da je učinek zaščite čez čas zmanjšan, se priporoča ponovna uporaba dodatka v polni koncentraciji (1 l na 25-35 l olja).

Uporaba dodatka predvideva uporabo olja predpisane kakovosti!

Embalaža: 1 l, 5 l

NOVI IZDELKI

METABOND TRUCK

METABOND MEGALENE PLUS

METABOND GT Plus

NAJBOLJ PRODAJNO

METABOND ECO