Metabond SpiritMetabond Spirit

dodatek za motorna in reduktorska olja

METABOND SPIRIT je novost leta 2018. Gre za najnaprednejši nanotehnološki dodatek z nizko vsebnostjo žveplenih saj, fosforja in žvepla (low-SAPS) za kovinske površine, ustvarjen posebej za motorje sodobnih osebnih vozil, z visoko zmožnostjo zmanjševanja trenja ter izpopolnjevanem mazalne učinkovitost. Priporoča se kot dodatek motornemu olju pri najnovejših bencinskih, dizelskih in plinsko-gnanih osebnih vozilih s start-stop sistemi, katalizatorji ali filtri prašnih delcev narejenih po letu 2010.

Osnovni učinek METABOND-a je ustvarjanje kemičnega sloja, ki nudi idealne pogoje za nanos olja in s tem zmanjševanje obrabe motorja ter zniževanje stroškov vzdrževanja. Zaradi dodanih najnovejših poli-keramičnih nanodelcev in sestavin, ki izboljšujejo mazanje, razvitih posebej za start-stop motorje, lahko Metabond SPIRIT bistveno podaljša življenjsko dobo motorja in zmanjša izgube zaradi trenja za 60% ter bistveno izboljša učinkovitost olja na osnovi estra.

Posebna obdelava kovinskih površin v povezavi z nano-keramiko tudi zmanjšuje težave s tesnenjem. To bistveno zmanjša emisije in zgornjo mejo porabe olja.

Keramika deluje tudi kot mazivo v primeru, ko je nanos olja prekinjen in je trenje omejeno. Zaradi nanotehnologije se lahko Metabond SPIRIT uporablja tudi, če vozilo uporablja izredno fine oljne filtre.

Metabond SPIRIT nudi idealne razmere mazanja tudi ob ekstremnih obremenitvah. Izpopolnjuje notranje delovanje motorja in gibanje njegovih posameznih komponent, kar bistveno izboljša zmogljivosti motorja in/ali porabo goriva.

Nivo glasnosti motorja se opazno zniža takoj ob uporabi. Z neprekinjeno uporabo v novem motorju se lahko zagotovi trikratno podaljšanje pričakovane življenjske dobe motorja. Uporaba produkta Metabond SPIRIT odstrani težave pri hladnem vžigu in omogoči zaščitni efekt pri kratkotrajnih delnih izgubah olja, lahko pa tudi pri popolni izgubi oljnega pritiska.

Tako vžig hladnega kakor tudi toplega motorja prestavljata občutljivo fazo mazanja motorjev z notranjim izgorevanjem. Optimalni oljni pritisk ni nujno zagotovljen takoj ob vžigu. Zaradi tega se motor v začetku kratek čas vrti brez oljnega pritiska, kar vpliva na površino vseh kovinskih stičišč, predvsem pa na ležaje. V sodobnih motorjih so zaradi tega ležaji opremljeni s površino iz polimerov (plastike), zaradi njene boljše sposobnosti samo-mazanja in veliko nižjega koeficienta trenja.

Najnaprednejši motorji so opremljeni z oljnim filtrom, ki deluje kot nepovratni ventil in zagotavlja, da se filter in dovodi olja ne izpraznijo, tudi ko je motor ugasnjen, tako da je zadosten oljni pritisk zagotovljen takoj, ko se črpalka vklopi. Olja v takšnih motorjih morajo biti zlahka pretočna tudi v relativno hladnih pogojih. Metabond SPIRIT varuje motorje pred poškodbami ob pogostih krajših vožnjah v urbanih območjih.

Olja z dodanimi Metabond produkti obdržijo svoje mazalne sposobnosti dlje časa zaradi idealnejših pogojev med delovanjem motorja, ter tako podaljšujejo intervale menjav, kar prispeva k zmanjševanju vplivov na okolje. Sintetična estrska osnova in dodane najnovejše sestavine, ki izboljšajo mazalno sposobnost, omogočajo izjemno učinkovitost in pričakovano življenjsko dobo olja.

Področje uporabe
Samo za uporabo v novejših bencinskih in dizelskih osebnih vozilih ter v osebnih vozilih na plin, saj vsebuje sestavine, ki so namenjene za uporabo v kombinaciji z oljem za vozila s start-stop sistemi.

Lahko se meša s katerim koli mineralnim, vendar večinoma sintetičnim ali motornim oljem na osnovi estra. Priporočena viskoznost olja je najmanj 5W40 oziroma 5W30, običajno pa se uporablja z motornimi olji tipa 0W.

Uporaba
Vsebino pločevinke je potrebno najprej segreti, da postane bolj tekoča, tako da se pločevinko postavi na topel radiator ali v toplo vodo. Potem je potrebno pločevinko dobro pretresti in vliti celotno vsebino (250ml) v ogreto olje motorja s kapaciteto štiri do osem litrov olja ter pustiti motor prižgan nekaj minut. Postopek je potrebno ponoviti po vsaki menjavi olja. Samo za uporabo v kombinaciji s primernim tipom olja za posamezen motor.

 

Shranjevanje
Neodprta pločevinka se lahko hrani nedoločen čas. Po odprtju je vsebina uporabna še dve leti.

Izvor:
EU

Pakiranje:
250ml

NOVI IZDELKI

METABOND TRUCK

METABOND MEGALENE PLUS

METABOND GT Plus

NAJBOLJ PRODAJNO

METABOND ECO