Metabond Old special

dodatek za izboljšanje delovanja obrabljenih motorjev (zmanjšuje emisije Co2 in Nox) ter za obrabljene zobniške prenose

METABOND Old Special je najboljši izdelek vseh časov za zmanjševanje trenja in zaščito tornih površin obrabljenih motorjev!

Dopolnilo za kovinske površine, izdelano na visoko viskoznem osnovnem materialu. Vsebuje poli-keramične komponente in ima odlične lastnosti pri zmanjševanju trenja ter izboljšanje tesnjenja. Njegova uporaba se priporoča pri vseh starejših motorjih z notranjim izgorevanjem, ki imajo višjo porabo olja, ne glede na tip motorja (bencin, dizel, wankelov, plin ali turbo). Dodati se mora oljem, ki zadostujejo kakovostnim zahtevam posameznega motorja.

Metabond Old Special je bil razvit za avtomobile, tovornjake, traktorje, ladijske motorje in za motorje, namenjene težkim opravilom, ki hitreje občutijo pojav obrabe. V večini vozil se okoli 25 procentov iz goriva pridobljene energije izgubi zaradi trenja. Z uporabo dodatka Metabond Old Special se ta izguba zmanjša za 60 procentov. Olje z njim prispeva poli-keramične mikrodelce na vse površine motorja, kjer se pojavlja trenje. Zaradi njihove majhne velikosti, ti delci zaidejo v neenakomerne kovinske površine cilindrov, batov, ležajev, obročkov, prenosov, ipd., kjer se namestijo in se delno zapečejo. Poleg zmanjšane obrabe prispevajo k boljšemu delovanju motorja tako, da odpravijo težave z uhajanjem, saj izboljšajo tesnjenje omenjenih delov motorja, zaradi česar se zmanjša delež nevarnih plinov v izpuhu motorja. Visoko viskozna osnova dodatka zagotavlja tesnjenje, kar lahko močno pripomore k zmanjšanju porabe olja ter povečanju kompresije motorja.

Rezultat uporabe kemičnega dopolnila za kovinske površine je podaljšana življenjska doba strojev in naprav. Zaradi izjemno nizkega koeficienta trenja poli-keramičnih komponent, ki so dopolnilu dodane, deluje Metabond Old Special tudi kot dodatno varnostno mazivo. To vpliva na notranje delovanje motorja in premikanje njegovih premičnih delov, kar pomeni večjo moč motorja in hkratno zmanjšanje porabe goriva.

Poli-keramika ima pri sodobnem snovanju maziv velik pomen. Neenakomerne kovinske površine, kjer se vrši trenje, so namreč zelo majhne, včasih zgolj velikosti enega mikrona, tako da uporaba večjih delcev tukaj sploh nima pomena. V dodatku Metabond Old Special so poli-keramične komponente velike ravno okoli enega mikrona. Filtrirni elementi povprečnih oljnih filtrov zmorejo filtrirati delce od velikosti okoli 15 do 25 mikronov (pri filtrih visoke kakovosti so te vrednosti od 1 do 3), torej delcev dodatka Metabond Old Special ne filtrirajo. Tako ga lahko uporabimo tudi v najpogostejših in delno prepustnih kakovostnih filtrih. Dandanes veliko vozil vsebuje delno prepustne filtre, z natančnostjo filtracije delcev velikosti 1 do 3 mikronov, zaradi česar je finost strukture mikrodelcev zelo pomembna. Zaradi kemične reakcije med metalnimi površinami in dodatkom, ta ojača materiale pod pritiskom. Rezultat reakcije je izjemo trda in gladka površina, ki kljubuje poškodbam, ki jih povzroča trenje in prispeva idealne pogoje mazalnim oljem tudi pod velikimi obremenitvami. Zaradi znatnega zmanjšanja trenja se opazno znižata delovna temperatura in glasnost motorja. Ker se Metabond Old Special vgradi med kovinske dele, ki se drgnejo drug ob drugega in ojači material iz katerega so narejeni, odpravlja težave pri vžigu hladnega motorja ter nudi zaščito tudi v primeru pomanjkanja olja ali pa v primeru izgube oljnega pritiska. Lahko ga dodamo vsem sintetičnim in mineralnim mazalnim oljem in mastem. Olje z dodanim aditivom Metabond izgubi svoje mazalne lastnosti kasneje, kot navadna olja, kar poveča časovne intervale med menjavami olja ter s tem prispeva k okoljevarstvenim ukrepom. Pri pravilni uporabi aditiva nima ta nikakršnih negativnih posledic uporabe.

Področje uporabe:
Odličen za uporabo pri dotrajanih motorjih z veliko porabo olja. Uporaba priporočena pri dizelskih, bencinskih, plinskih, wankelovih in turbo motorjih, stikalnih, diferencialnih in pogonskih prenosih ter pri industrijski opremi na različnih področjih (železnice, elektrarne, šivalni stroji, ipd.).

Uporaba:
Zamenjajte 5 do 10% motornega in 10% menjalnega olja z dodatkom Metabond Old Special. Dodatek se mora dodati v ogret motor. Embalažo je potrebno pred uporabo najprej segreti zaprto v topli vodi (25-30°C), jo obrniti navzdol in dobro pretresti. Vozilo z motorjem je najprej potrebno kratek čas pustiti delovati na mestu na minimalnih obratih, nato pa opraviti krajšo vožnjo z njim. Zgolj enkratna uporaba ni zadostna, postopek je najbolje ponoviti pri vsaki menjavi olja, v enakem razmerju. Predpostavljeno je, da se uporablja olje, ki zadošča zahtevam proizvajalca motorja.

 

Opozorilo:
Ne uporabljajte od odprtem ognju ali iskrenju.
Ne nanašajte na lakirane ali barvane površine.
Hranite izven dosega otrok (S 2)

Embalaža: 250ml, 5l

NOVI IZDELKI

METABOND TRUCK

METABOND MEGALENE PLUS

METABOND GT Plus

NAJBOLJ PRODAJNO

METABOND ECO