Metabond GT Plus *

za menjalnike in druge zobniške prenose.

METABOND GT Plus za menjalnike in druge zobniške prenose.
Metabond GT Plus se uporablja za obdelavo kovinskih mazanih površin. Ima velik učinek zmanjšanja trenja in izboljšanja mazalnosti. Je posebej prirejen aditiv za menjalnike, diferenciale in industrijske stroje, s široko paleto uporabnosti. Priporočena je uporaba tako v novih, kot rabljenih strojih in napravah, kakor tudi pri izrabljeni opremi. Primešano ga olju predpisane kakovosti. Opazne rezultate pokaže v kratkem obdobju po uporabi.
Metabond GT plus je aditiv nove generacije, ki pod pritiskom kemično reagira s torno kovinsko površino in jo tako izboljšuje. Tako nastane izjemno trda in gladka površina odporna proti poškodbam in obrabi, ki so posledica trenja, tudi v primeru ekstremnih obremenitev. Z izboljšanjem gladkosti površine nudi idealne pogoje za delovanje olja. Z zmanjšanjem trenja in obrabe (min. 60%), poveča življenjsko dobo strojev in izboljšuje njihovo delovanje - z večjo učinkovitostjo – ob zaznavnem zmanjšanju porabe energije oziroma goriva. Z njegovo uporabo se delovna temperatura, in hrupnost občutno zmanjšata. Vsebuje velik odstotek antioksidantov, ki preprečujejo staranje olja. Metabond GT plus ščiti naprave pri težavah z delnim pomanjkanjem mazalnega olja in za določen čas celo v primeru popolne izgube olja. Kadar se uporablja v novih napravah lahko do trikrat podaljša življenjsko dobo. Ob pravilno uporabi je zagotovljeno, da na napravah ne more priti do nobene škodljive spremembe. Priporočljiva je njegova preventivna uporaba, vendar pa je učinkovit tudi, ko se pojavijo začetne težave pri zatikanju ob menjavi prestav, povečanju glasnosti in porastu delovnih temperatur.

Področjaa uporabe:
Za osebna vozila, gospodarska vozila, kmetijske stroje v menjalnikih in diferencialih.
V industriji v: reduktorjih, multiplikatorjih, variatorjih, vseh zobniških prenosih mazanih z oljem. Uporablja se tudi pri utekanju novih naprav. Rešuje vse težave pri visokih in dolgotrajnih obremenitvah.

Uporaba:
Ne zahteva strokovno znanje ali posebnih orodij. Dodaja se v razmerju 4–6% v nova mineralna ali sintetična olja. Ne dodaja se samo enkrat, ampak po možnosti ga je treba dodati ob vsaki menjavi olja v razmerju 4–6%. Uporablja se z oljem predpisane kakovosti!

 

Obvestila:
Ne uporabljati v motorjih z notranjim izgorevanjem, kakor tudi ne v avtomatskih menjalnikih in diferencialih z avtomatsko blokado, ki deluje na osnovi trenja!

Poreklo: EU

Pakiranje: 250 ml, 5 l

NOVI IZDELKI

METABOND TRUCK

METABOND MEGALENE PLUS

METABOND GT Plus

NAJBOLJ PRODAJNO

METABOND ECO