Metabond ECO *

dodatek za visoko zaščito motorjev z zmanjšanjem trenja, povečanja gospodarnosti in sigurnosti delovanja

METABOND ECO predstavlja razvoj nove generacije aditivov. To je najbolj napredna zaščita kovin (brez pepela) za osebna in majhna gospodarska vozila, z velikim učinkom, ki na podlagi izboljšane gladkosti zmanjšuje trenje. Pri večini vozil je 25 % sproščene pogonske energije porabljene za premagovanje trenja. To izgubo METABOND ECO zmanjšuje za 60 %.

Opis izdelka:
Glavni namen aditiva METABOND ECO je zapolnitev neravnin kovinskih površin , ter s tem zagotavljanje idealnih pogojev za delovanje mazalnega oljnega filma, s čimer se zmanjšajo stroški vzdrževanja in obraba motorja. Slednje je rezultat trenutno najbolj napredne obdelave kovinskih površin s poli-keramiko nano velikosti, brez vsebnosti pepela. METABOND ECO bistveno izboljša vozne zmogljivosti motorjev.

Nova generacija METABOND dodatkov dopolnjuje mazalne sposobnosti motornega olja z najnovejšimi sestavinami brez vsebnosti pepela. Keramični nano-delci se nanašajo na tista mesta, kjer prihaja do trenja. Ti zmanjšujejo hrapavost kovinskih površin (na primer: valjev, batov, ležajev, batnih obročkov, gredi, itd.) in tako zmanjšujejo trenje, poleg tega pa izboljšajo tudi tesnenje. Tako se v plinih emisij bistveno zmanjša vsebnost strupenih plinov, medtem ko se v veliki meri zmanjša tudi možna poraba olja. Poli-keramika predstavlja napredno tehnologijo mazanja velikega pomena. Z njeno uporabo se doseže zelo nizka hrapavost kovinskih površin in bistveno zmanjša trenje motorja. Velikost nano-delcev je manjša od 1 mikrona, zato jih oljni filtri ne morejo zadržati. Oljni filtrirni elementi filtrirajo delce v velikosti 15-25 mikronov (fini filtri pa imajo propustnost 1-3 mikronov), tako da ne morejo izločiti poli-keramičnih nano-delcev METABOND ECO izdelka. Tako se METABOND ECO ne more izločiti iz olja tudi v primeru filtriranja s super finim filtrom.

METABOND ECO pod tlakom kemično reagira s kovinami in s tem izboljšuje kovinske površine. Tako se ustvarja izjemno trda in gladka površina, odporna proti obrabi, nastali zaradi trenja, ki zagotavlja idealne pogoje za delovanje mazalnih olj, tudi pri ekstremnih obremenitvah. To olajša delovanje gibljivih delov motorja, ter tako povečuje moč motorja ob zmanjšani porabi goriva. Zaradi zmanjšane stopnje trenja se zmanjša tudi hrupnost naprave. Redna uporaba dodatka v novih napravah zagotavlja trikrat daljšo življenjsko dobo.

Uporaba aditiva METABOND ECO odpravlja težave pri hladnem zagonu in hkrati nudi zaščito motorja pri težavah z delnim pomanjkanjem olja, tudi v primeru popolne izgube pritiska olja. Meša se z olji sintetičnega, pol-sintetičnega in mineralnega porekla. METABOND ECO podaljšuje mazalno sposobnost oljem. Njihova mazalna sposobnost se ohranja veliko dlje časa, tako se podaljšujejo intervali menjave olja, s čimer se zmanjša obremenitev okolja z odpadnimi olji.

Uporaba:
Uporablja se izključno za osebna in mala gospodarska vozila, tako v novih kot tudi rabljenih bencinskih, dizelskih in plinskih motorjih.
Ne zahteva strokovnega znanja in orodja, vsebino pločevinke se preprosto segreje (radiator ali z vročo vodo), da je v tekoči obliki, nato pa se dobro pretreseno vsebino (250 ml) vlije v motor (4-8 l olja) v novo olje. Tretma se ponovi ob vsaki menjavi olja, pri čemer se doda le polovica pločevinke. čŒe po določenem času uporabe opazimo, da efekt delovanja ni zadosten, ponovno uporabimo celo pločevinko (250 ml). Uporaba predvideva uporabo olja predpisane kakovosti olja!

 

Pakiranje: 250 ml, 5 l

NOVI IZDELKI

METABOND TRUCK

METABOND MEGALENE PLUS

METABOND GT Plus

NAJBOLJ PRODAJNO

METABOND ECO