Metabond Drill

visoko kakovostni sprej za obdelavo kovin in lažja druga mazanja

je univerzalno mazivo primerno za uporabo pri obdelavi in zaščiti kovin. Ne vsebuje klora in pepela. Metabond Drill pri obdelavi kovin pod vplivom trenja in pritiska močno poveča učinkovitost obdelovalnih orodij ob zaznavnem zmanjšanju trenja. Kemično se veže z molekulami kovin in pri tem tvori zelo gladko in izjemno trdo površino, ki je odporna na obrabo, tudi pri skrajnih obremenitvah. Odstrani z obdelane površinske vlago, umazanijo in oksidirano plast in na kovinski površini ustvari zaščitno plast odporno proti rji in koroziji. Ni vnetljiv, zato nudi v potencialno nevarnih območjih precejšnjo varnost pri obdelavi in izvajanju servisnih del.

Vsebuje posebno kombinacijo žvepla in fosforja, ki s kemično reakcijo s površinami obdelovalnih orodij (rezkarji, svedri, noži itd) zagotavlja izjemno trdnost njihovih površin pri različnih obdelovalnih operacijah. Tako omogoča precizen rez, in bolj natančno ter bolj gladko obdelovalno površino, ob bistveno povečani življenjski dobi orodja.

Področje uporabe: Uporablja se kot samostojno mazivo ali v kombinaciji z emulzijo za strojno obdelavo barvnih kovin, aluminijevih zlitin, vseh vrst jekla, nerjavnega jekla in zlitin z titana. Ima izredne lastnosti na raznih področjih, pri: vrtanju, posnemanju, honanju, hladnemu stiskanju, izvleku cevi, obdelovalnih strojih in strojih za brizganje.
Ima tudi zelo široko uporabnost zaščite pred obrabo: orodij, ključavnic, ventilov, strelnega orožja, dvigal, pnevmatskih orodij, ribolovnega orodja, pnevmatskih kladiv, koles, jermenic, verig, spojk, motornih žag, orodij za zakovice, naprav za pritrjevanje, pip, vijačnih stiskalnic, obdelovalnih orodij, motornih koles, vrtalnikov, žag, stiskalnic itd.

Uporaba: Pri uporabi v kombinaciji z emulzijo Metabond Drill zmešamo razmerju 5-50%. Pred tem opravimo preizkus topnosti in združljivosti, primerne koncentracije in hkrati pazimo na pravilno viskoznost.
Pri enkratni uporabi, Metabond Drill nanesemo ustrezno količino na želeno površino obdelanca in orodja. Pri nanosu je primerno uporabiti cevni podaljšek za natančnejši nanos.
Uporablja se lahko tudi skupaj z mazalnimi snovmi (olje, mast).

 

Preklo: EU

Pakiranje: 250 ml pločevnika s potisno pumpico

NOVI IZDELKI

METABOND TRUCK

METABOND MEGALENE PLUS

METABOND GT Plus

NAJBOLJ PRODAJNO

METABOND ECO