Metabond DPFCC

organokovinski dodatek za gorivo

METABOND DPFCC je organokovinski dodatek za gorivo, ki deluje kot katalizator za regeneracijo filtra prašnih delcev dizelskega motorja. METABOND DPFCC zniža temperaturo, pri kateri začnejo goreti delci, ki jih filter prašnih delcev zbira, in tako optimizira proces regeneracije filtra, torej periodičnega vžiganja zbranih saj na filtru.

Unikatna kombinacija čistejšega sistema za gorivo, čistejšega izgorevanja z manj izpusti in obdelanih prašnih delcev bo pripomogla k temu, da filter prašnih delcev, sistem za reguliranje povratnih izpuhov (EGR) in turbo kompresor s svojimi elementi ostanejo razgibane oblike, brez škodljivih nanosov. Regeneracija pri nižji temperaturi pomeni tudi manjšo verjetnost temperaturnega šoka za motorno olje in prehitre izrabe slednjega, kar bi lahko v nasprotnem primeru pomenilo večjo obrabo motorja.

Prednosti

  • Podaljša življenjsko dobo filtra prašnih delcev.
  • Zagotavlja popolno in hitro regeneracijo filtra prašnih delcev dizelskega motorja pri nižji temperaturi.
  • Zniža temperaturo, pri kateri zbrani delci zgorijo, kar zagotavlja regeneracijo filtra prašnih delcev pri temperaturah, ki se pojavljajo že pri normalnem delovanju motorja.
  • Odstrani izgube zmogljivosti, ki jih povzroča delno izgorevanje saj, in preprečuje zamašitev filtra prašnih delcev.
  • Znižuje emisije in tako pomaga pri zagotavljanju skladnosti s striktno zakonodajo ter mejami škodljivih izpustov.
  • Ekonomsko najbolj sprejemljiv način zmanjšanja količine saj brez sprememb sistema za gorivo.
  • Ob uporabi aditiva postane regeneracija pet- do desetkrat hitrejša in popolnejša.
  • Ne povzroča dodatnih izpustov.

Področja uporabe

Za vse dizelske motorje (vključno s t. i. »common rail« direktnim vbrizgom in turbino) s standardnim ali naknadno vgrajenim filtrom prašnih delcev. Priporočen je tudi za uporabo v vozilih s sistemom AdBlue.

Uporaba

Uporaba tega izdelka je posebej priporočljiva za vozila, ki se uporabljajo v urbanih območjih, kar pomeni več kratkih voženj. Vsebino embalaže zlijte v tank za gorivo pred polnjenjem dizelskega goriva. Po tem opravite vsaj trideset- do petdesetkilometrsko vožnjo brez premora in brez ponovnega polnjenja goriva, tako da zagotovite regeneracijo filtra prašnih delcev.
Priporočena je uporaba skupaj z drugimi dodatki za izboljšanje izgorevanja in mazanja, čistilci in dodatki, kot je Metabond Megasel.
Priporočena je redna uporaba ali vsaj pri vsakem petem polnjenju goriva.

Doziranje

Ena pločevinka zadošča za štirideset do šestdeset litrov dizelskega goriva.

 

Shranjevanje
Neodprta pločevinka se lahko hrani nedoločen čas. Po odprtju je vsebina uporabna še dve leti.

Izvor:
EU

Pakiranje:
250ml

NOVI IZDELKI

METABOND TRUCK

METABOND MEGALENE PLUS

METABOND GT Plus

NAJBOLJ PRODAJNO

METABOND ECO