Metabond 4T

dodatek za visoko stopnjo zaščite motorjev motociklov in vrtnih strojev z zmanjšanjem trenja, porabe in povečanje sigurnosti delovanja

Aditiv Metabond 4T predstavlja razvoj nove generacije dodatkov. Predstavlja najnaprednejšo tehnologijo za naknadno obdelavo tornih površin kovin za štiritaktne motorje, z velikim učinkom, ki zmanjšuje trenje in izboljšanja mazalnosti. Priporočljiv je za uporabo v novih in rabljenih bencinskih štiritaktnih motorjih motornih koles in manjših strojev ter traktorjev za vrtnarsko-komunalna dela, ki delajo pod visokimi obremenitvami, oziroma v težjih pogojih delovanja. Dodaja se v olje predpisane kakovosti.

Metabond 4T je dodatek nove generacije, ki izboljšuje kovinske površine. Izpopolnjen je s sodobnimi sestavinami brez vsebnosti pepela, ki izboljšajo mazalnost motornega olja. Vpliva na bistveno zmanjšanje porabe olja, povečanje kompresije in moči motorja ob zmanjšanju izgub zaradi trenja za 60%. Začetni učinek METABOND 4T je glajenje in utrjevanje kovinskih površin, kar omogoča idealne pogoje za delovanje mazalnega olja, ki ob zmanjšani obrabi povečuje življenjsko dobo motorja. Predstavlja sodobno, revolucionarno zaščito kovine, brez pepela z dodanimi najsodobnejšimi komponentami, ki zagotavlja stabilno in varno mazanje, kar olajša delo sestavnih delov motorja, ki se gibljejo. Tako se omogoča večjo zmogljivost motorja in varčevanje z gorivom. Ob stalni uporabi v novih napravah je zagotovljeno povečanje življenjske dobe za tri krat.

Metabond 4T pod pritiskom reagira s torno kovinsko površino. Tako nastane izjemno trda zaščitna plast debeline nekaj mikronov, odporna proti poškodbam zaradi trenja, tudi pri ekstremnih obremenitvah, ki s povečano gladkostjo ustvarja idealne pogoje za delovanje maziva. Olajša hladni zagon in hkrati ustvari zaščitni učinek pri delnem pomanjkanju, kakor tudi ob zgubi tlaka mazalnega olja. Zaznavno zmanjša trenje, kar vpliva na zmanjšanje obratovalne temperature in hrupnosti.

Metabond 4T se lahko uporablja tudi v motornih kolesih s štiritaktnimi motorji, ki imajo mokro sklopko, ne glede ali se uporablja mineralno ali sintetično olje. Z Metabond 4T tretirano olje ohranja svojo mazalnost dlje časa, zaradi česar lahko podaljšamo interval menjave motornega olja, kar ugodno vpliva na zmanjševanje onesnaževanja okolja.

Ob pravilni uporabi v štiritaktnih motornih kolesih, majhnih vrtnih traktorjih in kosilnicah, ni nobenih škodljivih posledic.

Uporaba:
Ne zahteva posebnega znanja ali priprave, enostavno se doda 5% v novo motorno olje. Dodajanje ni enkratno, temveč je potrebno aditiv dodajati ob vsaki menjavi olja v enakem procentu, če želimo ohraniti delovanje aditiva.

 

Pakiranje: 250 ml

NOVI IZDELKI

METABOND TRUCK

METABOND MEGALENE PLUS

METABOND GT Plus

NAJBOLJ PRODAJNO

METABOND ECO