Metabond Truck *

napredna zaščita za gospodarska vozila

METABOND Truck je aditiv nove generacije, najbolj napredne zaščite kovin, brez pepela, namenjen za gospodarska vozila, z velikim učinkom zmanjševanja trenja, zaradi izboljšane gladkosti tornih površin. Priporočljiva je uporaba v novih in rabljenih motorjih gospodarskih vozil, v kombinaciji z oljem predpisane kakovosti. Pri večini vozil se 25 % sproščene pogonske energije porabi za premagovanje trenja. To izgubo METABOND TRUCK zmanjšuje za 60 %.

Glavni vpliv METABOND TRUCK aditiva je zapolnitev kovinskih površin in povečanje gladkosti, kar ustvarja idealne pogoje za zagotavljanje oljnega filma, s čimer se zmanjšajo stroški vzdrževanja in obraba motorja. Slednje je razultat trenutno najbolj napredne obdelave kovin s poli-keramiko nano velikosti brez pepela, najmodernejšega aditiva za izboljšanje mazalne sposobnosti. METABOND TRUCK bistveno izboljša vozne zmogljivosti motorjev.

Nova generacija METABOND-a izboljšuje mazalne lastnosti motornega olja z najnovejšimi komponentami brez vsebnosti pepela. Z uporabo v motornem olju keramični nano-delci pridejo do tistih mest, kjer lahko prihaja do trenja. Nano-delci zmanjšujejo hrapavosti kovinskih tornih površin (na primer: valjev, batov, ležajev, batnih obročkov, gredi, itd.) ter poleg zmanjšanja trenja izboljšujejo tudi tesnost. Tako se emisije škodljivih strupenih plinov bistveno zmanjšajo, medtem ko v veliki meri zmanjša tudi možno porabo olja. Poli-keramika je za napredno tehnologijo mazanja velikega pomena. Hrapavost kovinskih tornih površin motorja z njeno uporabo je zelo nizka, pogosto le 1 mikron in večji kovinski delci se ne oprijemajo na kovinsko površino. Oljni filtri v večini primerov filtrirajo delce velikosti 15-25 mikronov (fini filtri pa do1-3 mikronov), tako da niso zmožni filtrirati nano-delcev poli-keramike izdelka METABOND TRUCK. Tako se METABOND TRUCK lahko uporablja tudi v primeru filtriranja s super finimi filtri.

METABOND TRUCK pod pritiskom kemično reagira s kovinami in s tem izboljšuje kovinske površine. Tako se ustvari izjemno trda in gladka površina, odporna proti brabi zaradi trenja. Tudi pri ekstremnih obremenitvah aditiv zagotavlja idealne pogoje za delovanje mazalnih olj. To olajša delovanje gibljivih delov motorja, kar je povezano s povečanjem moči motorja in zmanjšanjem porabe goriva.
Zmanjšanje trenja zmanjšuje tudi hrupnost motorja. Redna uporaba v novih strojih in napravah zagotavlja do trikrat daljšo življenjsko dobo.
Uporaba aditiva METABOND TRUCK odpravlja težave pri hladnem zagonu in hkrati ščiti motorje pri delnem pomanjkanju olja, tudi v primeru popolne izgube oljnega pritiska.
Lahko se ga meša s sintetičnimi, pol-sintetičnimi in mineralnimi olji. Olja, tretirana z METABOND TRACK dlje časa ohranjajo mazalno sposobnost, tako podaljšuje intervale menjave olja, s čimer se zmanjša obremenitev za okolje zaradi uporabe mazalnih olj.

Uporaba:
Izključno za gospodarska vozila, avtobuse, kmetijske stroje, rudniške naprave in za gradbene stroje, ne glede ali so novi ali rabljeni, z dizelskimi ali bencinskimi motorji.

Ne zahteva strokovnega znanja in orodja, vsebina pločevinke se preprosto segreje na radiatorju ali z vročo vodo, da je v tekoči obliki, nato pa dobro pretresemo in 1 pločevinko (1 l), vlijemo v motor (25-35 l olja) v novo olje pri prvi uporabi. Uporablja se ob vsaki menjavi olja. Za nadaljnjo zaščito dodajte le polovico pločevinke (0,5 l), pod pogojem, da je postopek zaščite površine končan. Ko opazite, da je učinek zaščite čez čas zmanjšan, se priporoča ponovna uporaba dodatka v polni koncentraciji (1 l na 25-35 l olja).

Uporaba dodatka predvideva uporabo olja predpisane kakovosti!

Embalaža: 1 l, 5 l

NOVI IZDELKI

METABOND TRUCK

METABOND MEGALENE PLUS

METABOND GT Plus

NAJBOLJ PRODAJNO

METABOND ECO